The Wedding Dreams

January 7, 2010

nak buat sendiri ke tak?

Filed under: DIY, Wedding Cards — idayusof @ 5:46 pm

semalam pg jalan-jalan kat Jusco Tebrau. memula jalan kat bawah tu, tgk kedai kad kahwin. cam cantek, range harga macam-macam. ade yang mahal, ade gak yang murah. (eh, biasa kot kat kedai kad kawen sumer cam tu kot?)

tapi masalah btol lah… my invitations will be only like 300 – 400 max. thus, kad jemputan haruslah 200 maximum. or maybe 250 la kan. tu dah paling banyak dah tu. so bile tgk pricing tu… kalau amek sikit, kad jadi mahal. like harga untuk 1000 keping = rm 1.50 each, tapi kalau 100 keping = rm 2.o0 each.

ari tu masa pegi register kursus kawen lagi best, kalau 1000 keping, rm 1.60. tapi kalau 300 keping, hah hamek sampai rm3.00. gile ape?

pastu jalan-jalan lagi kat dalm jusco tu… pegi kat area stationary, suuka hati je beli kertas timbang2 tu. konon nak buat sendiri lah. tapi x tau nak start kat mane.

anyway, the dream wedding invitation card is a simple card… less is more eh? tapi suke yang ade tambah reben-reben tuh. tak pon yang tampal2 bende kat atas die. contoh-contoh adalah seperti ini. (sorry, main amek kat mane dah lupe dah.. xde source dah)

or yang macam ni:

kaler, haruslah putih & pink/dusty pink. hmmm… nnt kita survey lagi.

kemungkinan besar buat sendiri je kad kawen nih. kat Mid Valley ade satu shop PAPER nih. kat situ ade banyak kertas cantek-cantek. tapi mahal la kan…

then ari tu jalan kat OU, ade satu kedai jual rubber stamp yang menarik design die. we’ll see… we’ll see… kalau rasa x sempat nak buat… kene tempah jugak la nampak nye.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: