The Wedding Dreams

December 21, 2009

of progress.

Filed under: Idayusof Wedding, Wedding Decorations, Wedding Photographer — idayusof @ 4:07 pm

makcik kene cepat ok. kenduri insyaAllah 17 April, bertandang pulak 18 April. mmg sengaja saye x buat time cuti skolah. nanti kene berebut dengan pengantin-pengantin satu malaysia. hehehe.

pastu mmg sengaja jugak buat sehari selepas. senang cerita. penat pon sekali je. (i mean, satu weekend je)

so last weekend dah berjaya buat progress sikit-sikit. antaranya:

1) meet up the wedding planner, Suria Ali from NSJ events.
ohh she’s soo nice. and friendly too. senang acik nak borak-borak. At first i don’t have any idea whether the sales person is a she or he. sebab nama die ala-ala universal sket. heh. and as soon as i know this fella is a she. huge relief.. i mean HUGE. tak tau apesal… tapi macam tu la rasa die.

The day we met, there is one wedding held at KGPA, Mont Kiara. Very nice wedding. It’s in white and purple. the guests are about 300-400 pax only. simple jer wedding nye. tapi adalah menarik di mata saya. tapi acik x amek gamba la pulak. hohoh.

So we set the date, 31st December nanti Suria datang Venice Hill untuk buat site visit. lepas tu baru tau harga. hmmmm… takotnye acik… kalau ok-ok dalam budget, mmg akan terus bayar deposit je ni… tapi kalau mahal… terpaksa la acik memadamkan impian kejap.

2) Met the photographer.
for me, photographers play the most important part in any event. wedding apetah lagi. I mengaku, i x banyak buat research pasal photographer sangat. I dok tengok hasil kerja yang ade depan mata je. yang lain-lain tu i x buat research sangat pon.

Tapi, i tau i nak 2 orang photographer, then i nak gamba semasa event berlangsung tu di capture dengan hebatnya. So, untuk dapat banyak gamba masa event, photographer tak boleh malas. walau macamane cantek pon gamba yang die amek… tapi kalau die seorang yang malas untuk ‘menembak’, i x rasa die seorang photographer yang bagus. then, of course gamba posing-posing bersama family dan rakan-rakan harus ada. outdoor tu, i think it’s a bonus.

skrang ni, ade banyak wedding photographer. banyak sangat sampai tak tau nak pilih yang mane satu. harga x boleh blah plak tu sumernye. even yang baru-baru pon harga dah mahal. although gamba xde la secantek yang diharap. jadi, alang-alang nak amek photgrapher, biarlah yang mmg kita puas hati. jangan nanti bila dah dapat album, rasa nak menangis sbb x banyak gamba yang kita nak.

For my wedding, insyaAllah it will be GreenApple team.
1) sbb dah penah tgk hasil kerja diorang
2) sbb every wedding package mmg diorang anta 2 photographer
3) sbb kenal jugak dengan Kak Suriya tu. penah keje skali.

now tgh tunggu quotation email dr diorang.

3) cincin survey!
hello, Year End Sale la skang!!! so pegi la segala jewellery outlets kat luar sane… they are having discounts. Kami baru je beli cincin tunang. (lambat nyer). Cincin nikah tgh dok survey lagi. this coming weekend kene buat ring hunting lagi skali.

haaa… progress nye tiga je… tapi membebel banyak pulak. hahaha. nanti esok tambah lagi lah eh!

skang nak buat keje sket… daa!

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: